Kuijpers – Sportcampus – Den Haag

sportcampus-den-haag

De Sportcampus in het Zuiderpark wordt in 2017 het kloppend hart voor sport, onderwijs en bewegen in Den Haag. De Haagse Hogeschool (HBO) en het ROC Mondriaan (MBO)huisvesten daar hun sportopleidingen. In de campus komen twaalf collegezalen en diverse sportzalen, waaronder vier gymzalen en een danszaal.

Opleidingen en indoorcomplex
De Haagse Hogeschool vestigt zich op het nieuwe complex met de opleidingen Leraar Lichamelijke Opvoeding (HALO) en Sportmanagement. Ook de School voor Lifestyle, Sport en Bewegen van het ROC Mondriaan maakt gebruik van deze locatie. Hierdoor komen opleidingen op het gebied van sport en bewegen bij elkaar. Het complex bestaat uit een topsporthal, een beachsporthal, een turnhal, een dubbele breedtesporthal, een dojo, een danszaal en vier gymzalen.

Sportveldencomplex
Het sportveldencomplex is opnieuw ingericht met 8 voetbalvelden, waarvan minimaal 2 met kunstgras. Een multifunctioneel kunstgrasveld voor hockey en tennis. En een beachcourt.

De opleidingsteams van ADO Den Haag en de amateurvoetbalclubs HDV en WIK zijn de vaste bespelers. Daarnaast zullen de beachvolleyballers, de beachsoccerspelers en de studenten van de Academie voor Sportstudies en ROC Mondriaan in de toekomst gebruikmaken van het veldencomplex.

Topsport
De topsporthal van de campus biedt plaats aan 3.500 toeschouwers. De beachsporthal met zes beachvolleybalvelden en een beach soccer veld, accommodeert het Nationaal Topsportcentrum beachvolleybal. Daarnaast maken een turnhal en twee hallen voor amateursport deel uit van het complex. Buiten bevindt zich het opleidingscomplex van betaald voetbalorganisatie ADO Den Haag wat tevens compleet wordt gerenoveerd.